Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Bibliotheek was in 2020 voor velen een cultureel toevluchtsoord"

8 januari 2021

Terwijl heel wat culturele instellingen vorig jaar noodgedwongen maandenlang de deuren moesten sluiten, draaide de Izegemse bibliotheek op volle toeren. “De bibliotheek was in 2020 voor velen een cultureel toevluchtsoord”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe.

Normaal gezien krijgt de Izegemse bibliotheek ongeveer 10.000 bezoekers per maand over de vloer. “In januari en februari was dit ook het geval. In maart, april en mei schakelde de bibliotheek over op afhaal op afspraak en in juni, juli en augustus was er zowel afhaal op afspraak als de mogelijkheid om zelf in de bibliotheek boeken uit te kiezen”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “De afhaal op afspraak was een overrompelend succes. Er werden bijna 2.000 pakketten door het bibliotheekpersoneel klaargemaakt en met die gesmaakte dienstverlening gingen er duizenden boeken de deur uit.”

“Sinds september is de bibliotheek weer toegankelijk voor het publiek en kan de bib weer rekenen op duizenden bezoekers per maand. In oktober hadden we bijna 8.000 bezoekers en dat is zeer veel als je weet dat er maar een beperkt aantal bezoekers op hetzelfde moment in de bibliotheek mag en de populaire leeszaal en de pc-afdeling afgesloten blijft”, zegt schepen Himpe. “Op piekmomenten staat er soms een wachtrij voor de bibliotheek, maar meestal kunnen we de bezoekers snel op hun wenken bedienen.”

“Nieuw e-boekenplatform van bibliotheek blijft populair”

“Daarnaast is er sinds eind september ook een nieuw e-boekenplatform, waardoor lezers die van digitale boeken houden ook niet meer naar de bibliotheek hoeven te komen. Sinds de lancering van het platform is niet alleen het aantal geleende e-boeken, maar ook het aantal gebruikers toegenomen”, aldus Kurt Himpe. “De collectie op het e-boekenplatform bestaat intussen uit 6.000 boeken.  Via het platform dat via de website van de bibliotheek kan geraadpleegd worden, kunnen leners telkens twee e-boeken lenen, twee e-boeken reserveren en elk boek maximaal zes weken houden. Over boetes hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken, want na zes weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel”, besluit de schepen.