Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Zomervakantie absolute topper voor museum Eperon d'Or

31 augustus 2017

Ook voor het Izegemse museum Eperon d’Or zit de zomervakantie er op. “De zomervakantie was een absolute topper met iets meer dan 2.500 bezoekers”, zegt schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“In juli kwamen iets meer dan 900 bezoekers naar het museum, maar augustus overtrof alle verwachtingen met meer dan 1.600 mensen die naar Eperon d’Or kwamen. Sinds de opening in juni staat de teller al bijna op 4.200 bezoekers”, verduidelijkt een trotse schepen.

“Het streekbezoekerscentrum waar toeristische informatie over Izegem en de hele regio te vinden is, slaat meer en meer aan. Tijdens de voorbije maand kwamen honderden mensen naar het bezoekerscentrum”, aldus de toerismeschepen. Het gratis te bezoeken centrum bevindt zich bovenop het museum. Het is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten in de streek.

Lovende woorden

“Bezoekers zijn zeer lovend over het concept van het museum, het aanbod voor kinderen en het prachtig gerestaureerde art deco - gebouw. De collectie bevat heel wat unieke stukken en de gidsen hebben vlot hun weg gevonden om de groepen te begeleiden in Eperon d’Or.”

“Ook volgende maanden worden druk”

September zal alvast heel druk worden. “We gaan vlot in de richting van 2.000 bezoekers door groepsreservaties en dan houden we nog geen rekening met Open Monumentendag op 10 september waarbij Eperon d’Or en de stoommachine blikvangers zijn. Ook voor november zijn er al meer dan 1.400 bezoekers gereserveerd en die maand is er ook een feestweekend in Eperon d’Or”, zegt Himpe.