Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Zelf kunst maken tijdens de Izegemse 'Week van de Amateurkunsten'

14 april 2017

Van 27 april tot 7 mei wordt in Izegem de ‘Week van de Amateurkunsten’ georganiseerd met tal van workshops. “In samenwerking met de Kunstacademie Art’Iz en tal van Izegemse amateurkunstverenigingen is een breed programma uitgewerkt waardoor iedereen zich gratis kan laten onderdompelen in de wereld van de kunsten”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe. “Met de Kunstacademie Art’Iz die nu naast woord en muziek ook beeld aanbiedt en de vele verenigingen staat Izegem al jaren sterk op de kunstenkaart.”

Van graffiti over zeefdruk tot lappenpoppen maken

“We nodigen iedereen uit om tijdens die week eens creatief te zijn”, verduidelijkt Lisa Spillebeen, coördinator van de Art’Iz-beeldafdeling. “Er zijn workshops schilderkunst, graffiti, buttons en broches maken, videokunst, beschilderen van tote bags, lappenpoppen maken, tekenkunst op diverse locaties in Izegem. Ook tal van verenigingen zetten de deuren open. Iedereen kan mee musiceren met het koor Die Boose, de Koninklijke Harmonie van de Congregatie, het Koninklijk Mannenkoor De Kerels en de Koninklijke Harmonie Leo XIII. Ook Kunstenkot organiseert twee keer een open atelier.”

Tijdens de ‘Week van de Amateurkunsten’ zijn er ook twee tentoonstellingen. De Werkgroep Beeldende Kunst organiseert een tentoonstelling met werken van Izegemse kunstenaars in zaal Meilief en in de gang van het ziekenhuis stellen leerlingen van Art’Iz tentoon.

Meezingconcert in open lucht

“Er wordt in samenwerking met Vocaal Ensemble Blush ook een meezingconcert georganiseerd op Wandel op de Mandel ter hoogte van de Dam. Luisteren kan, meezingen mag”, besluit cultuurschepen Himpe.

De volledige brochure met alle activiteiten kan geraadpleegd worden op www.izegem.be. Alle activiteiten zijn gratis, maar er moet vooraf ingeschreven worden via wak@artiz-izegem.be.