Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem zoekt kandidaten voor Guldensporenprijs 2017

27 april 2017

Naar aanleiding van het feest van de Vlaamse Gemeenschap reikt de stad Izegem tweejaarlijks de Guldensporenprijs uit en ook in 2017 wordt de prijs uitgereikt.

Dit is een prijs die aan een bestaande, een nieuwe of vernieuwde zaak toegekend wordt, onafhankelijk van de sector waarin het bedrijf, de winkel of de zaak actief is. “Om eigenaars van handelszaken of bedrijven ertoe aan te zetten om te opteren voor een Nederlandstalige en/of een plaatsgebonden naam, willen we die zaken belonen met een prijs. De namen moeten origineel zijn, verwijzen naar de aard van de activiteit of de geschiedenis van de zaak of haar omgeving”, aldus schepen van Cultuur Kurt Himpe. “In 2007 werd de prijs voor de eerste keer uitgereikt en toen wonnen De Smaak, Den Bustle en ’t Stil Ende de Guldensporenprijs. In 2009 sleepte De Groene Dreve de prijs in de wacht, in 2011 was het de beurt aan De Koornmarkt. Bloemenzaak Duizendschoon won de prijs in 2013 en twee jaar geleden werd de prijs overhandigd aan beeldhouwatelier Het Kapsalon”.

“Iedereen mag een kandidaat indienen. Dus zowel het bedrijf of de uitbater zelf, maar ook inwoners mogen een kandidaat naar voren schuiven als ze vinden dat een bestaande, nieuwe of vernieuwde zaak in aanmerking komt voor de Guldensporenprijs”, verduidelijkt voorzitter van het 11 juli-comité Nick Verschoot. “De winnaar van de Guldensporenprijs krijgt een origineel uithangbord dat op de officiële plechtigheid naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag zal uitgereikt worden.”

Kandidaturen kunnen tot 31 mei ingediend worden via het mailadres kim.decoster@izegem.be.