Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem lanceert thesis- en onderzoeksprijs voor studenten

21 maart 2017

De stad Izegem lanceert een thesis- en onderzoeksprijs. “We willen studenten aan universiteiten en hogescholen aanmoedigen om een Izegems thema te kiezen voor de uitwerking van een thesis”, zegt schepen van Onderwijs en Bibliotheek Kurt Himpe. Het voorstel werd op 21 maart door de gemeenteraad goedgekeurd.

“Dat kan zowel een  sociaal, economisch, cultureel, architecturaal,  politiek of historisch onderzoek zijn. De stad kan er maar voordeel bij hebben dat er studiewerk gebeurt over Izegem. Al te vaak verdwijnen thesissen in een kast, terwijl dergelijke master- of bachelorproeven een grote meerwaarde kunnen betekenen”, verduidelijkt de schepen. “De wedstrijd staat open voor iedere afstuderende student aan een Vlaamse hogeschool of universiteit en zowel voor materproeven als bachelorproeven komen in aanmerking.”

Inzendingen zullen door een jury beoordeeld worden op een aantal criteria zoals de link met de stad Izegem, de wetenschappelijke kwaliteit en de nieuwswaarde. “Aangezien we in 2017 de eerste editie hebben van deze thesis- en onderzoeksprijs, komen deze keer de thesissen in aanmerking die tussen 1 oktober 2013 en 1 oktober 2017 als voldoende zijn beoordeeld.”

“De winnaar ontvangt 800 euro en er wordt een artikel over de thesis of het onderzoek gepubliceerd in het stadsmagazine. Van de winnaar wordt ook verwacht dat er een lezing gegeven wordt over het onderwerp. Ingezonden thesissen worden ter beschikking gesteld in de leeszaal van de bibliotheek, die als kenniscentrum coördinator is van het project”, besluit de schepen.

Het reglement van de thesis- en onderzoeksprijs is raadpleegbaar op de stadswebsite en inzendingen moeten uiterlijk op 4 oktober ingediend worden.