Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Snoezelkoffer in Izegemse bibliotheek

2 mei 2017

De Izegemse bibliotheek breidt het aanbod van de spelotheek uit met een snoezelkoffer.

De koffer werd ter beschikking gesteld door de West-Vlaamse Katholieke Vereniging voor Gehandicapten (KVG).Zowel de bibliotheek als de KVG waren immers vragende partij om het voor gezinnen mogelijk te maken om thuis te snoezelen. Door de Izegemse spelotheek te betrekken bij dit project wordt de drempel sterk verlaagd”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). “De bibliotheek beschikt immers over ruime openingsuren en is ook op zaterdag geopend. Bovendien is het uitlenen volledig gratis.”

“Snoezelen is een samentrekking van snuffelen en doezelen,” schetst Geert Vanthournout van de KVG. “Met snuffelen bedoelt men de  basale zintuiglijke waarneming en beleving van licht, geluid, geur, smaak. Dit is eerder een actief gebeuren. Doezelen staat dan weer voor de overgave aan een warm en behaaglijk gevoel van rustig en ontspannen zijn. Dit is eerder passief ondergaan”.

“Met de koffer richt de spelotheek zich voornamelijk op kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of een vertraagde ontwikkeling. Concreet gaat het om een compacte koffer op wieltjes gevuld met divers snoezelmateriaal zoals een ballenset, knisperdeken, geur- en trilkussen, kleurenlamp, klankschalen, een muziekinstrument en een plooitentje. Door de koffer thuis te gebruiken kan het kind tot rust komen en genieten in een vertrouwde omgeving. Zo wordt het snoezelen een fijne ervaring voor zowel ouders als kinderen”, verduidelijken bibliothecaris Nicolas Cappelle en Brenda Ostijn die verantwoordelijk is voor de spelotheek.

De koffer kan gratis worden ontleend op basis van dezelfde modaliteiten als de overige spelmaterialen in de bibliotheek. Voor vragen of aanvullende informatie kan men terecht op het telefoonnummer 051/337 928 of via
brenda.ostijn@izegem.be.