Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Overnachtingen in Izegem in de lift"

9 januari 2017

Het aantal overnachtingen in Izegem zit in de lift. “Zowel toeristisch als zakelijk blijken de logiesmogelijkheden in onze stad meer en meer aan te trekken”, zegt schepen van Toerisme Kurt Himpe (N-VA) die een rondvraag deed.

“Uit de cijfers van Toerisme Leiestreek blijkt dat er in 2015 in Izegem 11.333 overnachtingen waren en dat een toerist gemiddeld twee nachten in onze stad bleef”, zegt Himpe. “Voor 2016 zijn er nog geen officiële cijfers, maar de rondvraag leert dat 2016 een groot succes was en er nog meer overnachtingen waren.”

Impact Zomerzoektocht

De impact van de Davidsfonds Zomerzoektocht blijkt duidelijk. “In bepaalde B&B’s was er door de aanslagen in 2016 een terugval van de boekingen door buitenlandse toeristen, maar dat werd aangevuld door binnenlandse reservaties en ruim opgevangen door de deelnemers van de Zomerzoektocht die logeerden in Izegem”, verduidelijkt de toerismeschepen. “Alle logiesaanbieders hebben vruchten geplukt van dit toeristisch evenement.”

“Met zeven B&B’s, een hotel en twee logiesmogelijkheden voor jeugdgroepen is er een ruim en gevarieerd aanbod in Izegem. In onze stad zijn er nu ongeveer 80 kamers ter beschikking in het hotel en in de B&B’s”, zegt Himpe. “In de week zijn er veel zakenmensen, technisch personeel en vertegenwoordigers die een beroep doen op de Izegemse overnachtingsmogelijkheden, in het weekend komen de toeristen. Uit de rondvraag blijkt ook duidelijk dat heel wat fietstoeristen de weg naar onze stad vinden. Izegem heeft ook heel wat te bieden aan de toeristen met bijvoorbeeld het domein Wallemote-Wolvenhof, het culturele en sportaanbod, het Rhodesgoed, de brouwerijen en in 2017 wordt dit aanbod ook uitgebreid door de opening van de museumsite Eperon d’Or en de nakende openstelling van het park van het kasteel Blauwhuis.”

Rekruten van Brits leger

Hoewel Izegem niet rechtstreeks betrokken is in de herdenkingsactiviteiten van de Eerste Wereldoorlog, zijn er ook heel wat overnachtingen in de stad die daarmee te maken hebben. “Zeer opmerkelijk is dat in het Parkhotel veel rekruten van het Britse leger logeren die Ieper bezoeken”, besluit schepen Himpe.