Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Opnieuw Blok@Bib voor de studenten

2 mei 2017

De Izegemse jeugddienst en bibliotheek slaan opnieuw de handen in elkaar om de studenten een hart onder de riem te steken. In steeds meer steden en gemeenten zoeken studenten elkaar op om samen te studeren. “Ook in de Izegemse bibliotheek is die trend de laatste jaren duidelijk zichtbaar”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). De jeugddienst en bibliotheek zetten daarom het in 2014 opgestarte en nog steeds succesvolle project Blok@Bib verder.

“Van maandag 8 mei tot vrijdag 23 juni zet de bib haar deuren extra vroeg open voor de studenten hoger onderwijs. Op deze manier kunnen de studenten al van ’s morgens vroeg terecht in de bib om zo in alle rust en stilte te blokken”, aldus bibliothecaris Nicolas Cappelle. “De extra openingsuren lopen van 8 uur ’s morgens en zijn bedoeld voor studenten hoger onderwijs. De leeszaal is dan exclusief voor hen open met toegang via de Wolvenstraat.”

Om deze lastige periode, in de mate van het mogelijke, aangenamer te maken, doen de bib en de jeugddienst nog een extra inspanning. Tijdens de laatste twee weken van mei en de eerste twee weken van juni zorgen zij af en toe voor een kleine verrassing voor de studenten. Reden genoeg dus om in de bib te komen studeren.