Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuw museum Eperon d'Or miste de start niet 

3 juli 2017

De eerste openingsmaand was voor het nieuwe museum een groot succes. “Het museum en de aanverwante activiteiten lokten tijdens die eerste maand ongeveer 1.700 bezoekers”, aldus schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe.

“Het museum opende officieel de deuren op 2 juni, maar ook daarvoor waren er al heel wat bezoekers voor Eperon d’Or en voor activiteiten die door het museum georganiseerd werden. Zo waren er in mei proefrondleidingen om de gidsen en de museummedewerkers de kans te geven alles tot in de puntjes voor te bereiden. Dit jaar waren er al meer dan 3.200 bezoekers en dat is voor een museum dat pas begin juni echt op volle toeren begon te draaien zeker een goede start”, verduidelijkt schepen Himpe.

“Groepsreservaties lopen vlot binnen”

“Ook de groepsreservaties lopen vlot binnen. Voor de volgende maanden zijn er al 124 groepen geboekt en die brengen zeker al meer dan 2.500 bezoekers naar het museum Eperon d’Or. Op basis van de huidige reservaties beloven september en oktober zeer drukke maanden te worden, maar ook voor juli en augustus staan er al tientallen groepen op de lijst en de reservaties blijven komen”, zegt de schepen. “Uiteraard is ook een individueel bezoek mogelijk en daarvoor is een gratis audiogids ter beschikking.”

Eperon d’Or uitvalsbasis voor regiobezoek

“Tijdens de zomervakantie zijn er ook speciale activiteiten voor gezinnen met kinderen vanaf drie jaar”, vult conservator Hilde Colpaert aan. “Met de zomeractie ‘Schatten van Vlieg’ kunnen kinderen als een echte speurneus in het museum op zoek gaan naar verrassende geurtjes en de ontdekkingstocht kan ook gecombineerd worden met het familieparcours van Eperon d’Or voor gezinnen met kinderen van zes tot twaalf jaar”.

“Het streekbezoekerscentrum, dat gratis kan bezocht worden, is de volgende maanden ook de uitvalsbasis voor een toeristisch bezoek aan de regio. In de gouden schoendoos bovenop het museum is alle informatie ter beschikking over de streek en kunnen uitstappen perfect gepland worden”, besluit conservator Colpaert.

Het museum is tijdens de zomervakantie open van 10 tot 17.30 uur. Op maandag is het museum gesloten. Eperon d’Or is wel open op 11 juli en 21 juli. Alle info op www.eperondor.be.