Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe variabele zone 30-borden aan Izegemse scholen

20 februari 2017

In de loop van de volgende weken komen er nieuwe variabele zone 30-borden in een aantal schoolomgevingen. “De borden werden in 2003 geplaatst en zijn aan vervanging toe”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe.

“Er staan 26 elektronische borden in schoolomgevingen die bij het begin en het einde van de lessen oplichten. Bij bepaalde borden is de oplaadbatterij versleten en zijn ledlampen defect of is het bord zelf helemaal afgebleekt. De nieuwe borden beschikken ook over een beter programmeersysteem in functie van de vakantieperiodes”, verduidelijkt de schepen. De kostprijs van de nieuwe borden bedraagt 25.000 euro.

Nu worden de borden vervangen aan de Sint-Vincentiusschool in Kachtem en één bord in de Merelstraat aan De Knuffel. Ook aan de basisschool op de Bosmolens worden alle borden vervangen.

Aan de school op de Bosmolens is er ook een andere maatregel ingevoerd. “Op vraag van de school zelf is er op de hoek van de Leenstraat en de Meensesteenweg een parkeerverbod ingevoerd. Daardoor is het nu veiliger voor de kinderen en de ouders om van en naar de ruime parking aan de kerk te wandelen”, besluit de mobiliteitsschepen.