Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Museum Eperon d'Or stoomt op naar 20.000 bezoekers

2 december 2017

De bezoekersteller van het Izegemse museum Eperon d’Or staat al op 18.000. “Een zeer groot succes voor ons museum dat pas in juni opende”, zegt schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe (N-VA). “We denken het openingsjaar te kunnen afsluiten met 20.000 bezoekers, want er zijn al heel wat groepsbezoeken gereserveerd voor december.”

Met 5.000 bezoekers was de voorbije maand een topper voor het Izegemse museum Eperon d’Or. “Het volksfeest bracht alleen al 2.700 bezoekers naar het museum en zorgde voor heel wat mond-aan-mondreclame”, aldus Himpe.

“Om de vele groepsbezoeken kwaliteitsvol te laten verlopen, werd geïnvesteerd in een draadloos rondleidingsysteem. Zo kunnen gidsen in het museum een groep uitleg geven, zonder dat de informatie verloren gaat door achtergrondlawaai.”

Digitale fotodatabank

“Het museum beschikt samen met de heemkundige kring Ten Mandere over een gigantisch en interessant fotoarchief dat we maximaal willen gebruiken”, zegt conservator Hilde Colpaert. De Izegemse gidsen beschikken nu ook over tablets om die foto’s aan groepen te tonen. “Een zeer handig systeem om in het museum historische foto’s te tonen tijdens rondleidingen”, verduidelijkt Chantal Bracke, voorzitter van de Izegemse Gidsenkring. “Ook tijdens de stadswandelingen zal het systeem gebruikt worden om deelnemers aan de hand van fotomateriaal onder te dompelen in de geschiedenis van de stad.”