Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Kunstacademie Art'Iz gooit de deuren open

12 juni 2017

Op woensdag 28 juni gooit de Izegemse Kunstacademie Art’Iz de deuren open met een heuse happening.

“De Kunstacademie en de parking aan de Kruisstraat wordt die namiddag omgetoverd tot een festivalterrein met workshops, optredens en tentoonstellingen van de leerlingen en leerkrachten”, zegt directeur Wim Belaen. “Een ideale gelegenheid om kennis te maken met het ruime aanbod en de dynamische en familiale sfeer van Art’Iz. Je krijgt er bovendien ook de kans om in te schrijven.

Bloeiende Kunstacademie

“De Izegemse Kunstacademie heeft zich met de samensmelting van de afdelingen beeld, woord en muziek in september 2015 stevig op de kaart gezet”, aldus schepen van Onderwijs Kurt Himpe. “Dat merken we aan de schitterende resultaten van de leerlingen op wedstrijden en ook aan het aantal inschrijvingen.”

Er wordt ook zwaar geïnvesteerd in het Izegemse kunstonderwijs. “Onlangs werd de bar van het auditorium opgefrist en daardoor krijgt de afdeling beeld de mogelijkheid om de muren van die ruimte te gebruiken voor tentoonstellingen. In de afdeling beeld die zich in de Wijngaardstraat bevindt, zullen twee bijkomende leslokalen ingericht worden om vanaf september meer ruimte te bieden aan de cursisten. Die ruimte is vrijgekomen na de verhuis van het Schoeiselmuseum naar Eperon d’Or.”

“Het kunstevenement De Artiestenfabriek! in 2016 in de voormalige drukkerij Strobbe was ook de aanzet om de plannen voor een nieuwe locatie voor de Kunstacademie zeer concreet te maken. Intussen zijn er al heel wat stappen gezet om deze toekomstplannen effectief vorm te geven. De toekomst van onze Kunstacademie is daarmee ook verzekerd, waardoor Izegem verder een belangrijke plaats kan innemen in de artistiek-pedagogische uitstraling van de regio”, besluit de onderwijsschepen.

Praktisch: de happening vindt plaats in Art’Iz in de Kruisstraat van 13 uur tot 19 uur.