Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Izegemse en Kachtemse parochieregisters worden gedigitaliseerd

3 juni 2017

Op vrijdag 2 juni werden de Izegemse en Kachtemse parochieregisters uit het stadsarchief opgehaald door het Brusselse Rijksarchief. “Naast deze registers die voor Izegem gestart werden in 1606, worden ook de klappers tijdelijk afgestaan”, zegt schepen van Archief Kurt Himpe. “Dat zijn de registers met de alfabetisch op familienaam gerangschikte dopen, huwelijken en begrafenissen. Deze registers worden uitgeleend aan het Brusselse Rijksarchief om ze te laten digitaliseren. Ze zullen in de rijksarchieven van Brugge en Kortrijk de oude microfilms vervangen die in een bedenkelijke toestand verkeerden.”

“Via de website van het Rijksarchief zullen ze ook ter beschikking zijn voor het brede publiek”, aldus Bertrand Nolf van de heemkundige kring Ten Mandere en vrijwilliger van het Izegemse stadsarchief. “ Heel wat historici en vooral genealogen waren vragende partij om hun onderzoekswerk voor ondermeer het opmaken van stambomen te vergemakkelijken.”

“In West-Vlaanderen is Izegem een van de laatste steden en gemeenten waarvan deze registers nog niet digitaal ter beschikking waren. Daar komt nu binnenkort verandering in”, besluit de archiefschepen.