Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Gemachtigde opzichters zorgen voor verkeersveiligheid aan scholen

23 augustus 2017

Naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar werden op woensdag 23 augustus de Izegemse gemachtigde opzichters op het stadhuis ontvangen. Enkele opzichters werden voor hun jarenlange inzet in de bloemetjes gezet.

“Zeventien opzichters zorgen bij de start van de lessen voor een veilige situatie in de schoolomgevingen”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe. “Een inzet die door veel Izegemnaars gewaardeerd wordt, want ze begeleiden de kinderen niet alleen aan de lagere en kleuterscholen zelf, maar ook op bepaalde gevaarlijke punten in de buurt van scholen. Er worden op dertien plaatsen bij acht Izegemse scholen gemachtigde opzichters ingezet. De gemachtigde opzichters zijn cruciaal voor de verkeersveiligheid aan de scholen.”

Edwig Bolliau heeft al 15 jaar trouwe dienst op de teller staan. Hij hield van 2002 tot 2008 toezicht aan de Sint-Tilloschool en springt sindsdien bij waar nodig. Rudy Vanhaverbeke is al 10 jaar gemachtigde opzichter aan de school op de Bosmolens en Geert Braem heeft ook 10 jaar dienst aan de Sint-Tilloschool. Ze ontvingen een geschenk van de stad Izegem.

“Maar er gaat zeker ook een speciale vermelding naar Johan Deblaere, Roland Vandeghinste en Willy Plovie die zich al 18 jaar inzetten”, aldus Johan Verhaeghe van de politiezone RIHO.

Stad zoekt bijkomende hulp

“Op dit ogenblik hebben we nog voldoende gemachtigde opzichters, maar we zijn nu al op zoek naar mensen die zich willen engageren voor dit initiatief. Bedoeling is dat kandidaten ook een korte opleiding volgen die voor de politie gegeven wordt. Gemachtigde opzichters krijgen ook een vergoeding voor deze inzet”, besluit Himpe.

Kandidaten kunnen zich melden bij johan.verhaeghe@politiezone.be.