Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Forse energiebesparende investeringen in De Leest

7 juni 2017

Het Izegemse stadsbestuur zal vanaf het najaar fors investeren in cultuurhuis De Leest om het elektriciteitsverbruik aan te pakken.

“Maandelijks wordt het energieverbruik van de stadsgebouwen genoteerd en geanalyseerd”, zegt schepen van Patrimonium Caroline Maertens. “Infrax bezorgt het stadsbestuur ieder jaar een energiejaarrapport. Daaruit blijkt dat het cultuurhuis en dienstencentrum De Leest een buitengewoon hoog elektriciteitsverbruik heeft.”

“Eind vorig jaar gaf het stadsbestuur dan ook de opdracht aan de Energy Services Company (ESCO) van netbeheerder Infrax om een haalbaarheidsstudie uit te voeren. Het is een energieactiviteit binnen Infrax die zich specialiseert in het beheer van het energieverbruik van gemeentelijke gebouwen. Infrax biedt met deze dienst lokale besturen een totaaloplossing voor verhoogde energie-efficiëntie. ESCO is dé manier om gemeentelijke gebouwen klaar te stomen voor de toekomst”, verduidelijkt schepen Maertens. “De analyse wees uit dat er een hoog sluimerverbruik is door de verwarmingsinstallatie en door de podium- en zaalverlichting. De stad zal nu voor ruim 300.000 euro investeren in nieuwe technieken. Er zal ledverlichting geïnstalleerd worden boven het podium en de hallogeenstralers in de zaal worden vervangen door energiezuinigere verlichting.”

“Ook de HVAC zal geoptimaliseerd worden wat ook voor een betere klimaatregeling van de grote zaal zal zorgen”, vult schepen van Cultuur Kurt Himpe aan.

“Door het lage verbruik van de ledverlichting en een aantal ingrepen in de verwarmingsinstallatie is er na 3,5 jaar een terugverdieneffect voor de investering. Dit betekent ook een CO2-uitstootvermindering van dertien voetbalvelden”, aldus schepen Maertens. 

“Door de investering in De Leest wil het Izegemse stadsbestuur een energiezuinig cultuurhuis dat ook zal beschikken over de meest recente lichttechnieken”, besluiten de schepenen Maertens en Himpe.