Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Fietslabelactie groot succes in Izegem

18 september 2017

Vorige week werd door de stad Izegem in samenwerking met de politiezone RIHO een fietslabelactie georganiseerd. 127 fietsers gingen op het aanbod in.

“Tijdens drie dagen konden pendelaars en andere fietsers aan het station hun fiets laten labelen. Een belangrijke actie in de fietsdiefstalpreventie”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe. “Met deze actie werd de fietsdiefstalpreventie nog even duidelijk in de kijker gezet. Het labelen van de fiets is trouwens ook mogelijk bij de fietshandelaars in de politiezone en kan ook in één van drie RIHO-politieposten tijdens de openingsuren.”

Week van de Mobiliteit met de Mobibus

Met de Autoloze Zondag werd in Izegem ook het startschot gegeven van de Week van de Mobiliteit. “De Mobibus  van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde is deze week in Izegem opgesteld. Deze mobiele interactieve tentoonstelling richt zich tot de leerlingen van de tweede graad van het secundair onderwijs. De ongevallenstatistieken tonen aan dat jongeren vanaf 15 jaar een grote kans hebben op een ongeval. Het is dan ook zeer belangrijk dat jongeren de nodige kennis en vaardigheden aanleren”, zegt mobiliteitsambtenaar Siska Vanhooren. “Daarom wordt ook ‘Kijk, ik fiets’ georganiseerd voor kleine kinderen die leren fietsen. Een initiatief met veel bijval, want alle plaatsen zijn volzet.”

De stad Izegem neemt ook dit jaar deel aan de Car Free Day op donderdag 21 september. Op vrijdag is er dan STRAP-dag waaraan alle Izegemse lagere scholen deelnemen.