Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Feestweekend Eperon d'Or brengt duizenden mensen op de been

5 november 2017

Dit weekend vierde het nieuwe Izegemse museum Eperon d’Or feest. “Het feest ‘In d’Or – Out d’Or’ flitste Izegem terug naar 1930, het bouwjaar van het art deco – voorgebouw van het museum, en dat bracht duizenden mensen op de been”, blikt een tevreden schepen van Cultuur en Toerisme Kurt Himpe (N-VA) terug.

“Het museum alleen al kreeg tijdens het feestweekend ongeveer 2.700 bezoekers over de vloer. Vooral op zondag was het een ware overrompeling. De gidsen hadden de handen vol om de vele bezoekers een rondleiding te geven. Ook de kinderactiviteiten in het museum vielen in de smaak”, aldus de schepen.

“Maar naast die bezoekerscijfers voor het museum waren er ook nog honderden mensen die een bezoek brachten aan de nostalgische spiegeltent die naast Eperon d’Or opgesteld stond en deelnamen aan de korenwandeling en genoten van diverse acts van straattheatergroepen en de Kunstacademie Art’Iz op verscheidene historische plaatsen in het stadscentrum.”

“Mensen uit 1930. Verhalen over lief en leed”

Ook de tijdelijke tentoonstelling over diploma’s die destijds uitgereikt werden door de vakschool of op grote internationale tentoonstellingen viel in de smaak. “Een andere tijdelijke tentoonstelling over mensen die in 1930 geboren zijn en hun verhaal vertellen was een voltreffer. Daarover werd ook een boek gelanceerd dat sinds dit weekend te koop is”, besluit schepen Himpe.