Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Extra wegmarkeringen aan kruispunt Veldstraat

1 september 2017

Binnenkort komen er extra wegmarkeringen aan het kruispunt van de Veldstraat en de Wezestraat. “We brengen de bijkomende signalisatie aan nadat er al drie ongevallen gebeurden waarbij meestal sprake was van beperkte zichtbaarheid”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

De problematiek werd besproken in de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit. Het laatste ongeval gebeurde in juni. “Eerder gebeurden er ook al ongevallen in 2008 en 2009 en telkens belandde een voertuig in een aangebouwde muur van de hoekwoning”, verduidelijkt de schepen.  

“In het kader van het SAVE-charter dat we vorig jaar ondertekenden, is er periodiek een ongevallenanalyse door de politie. Uit de analyse van de ongevallen op dit kruispunt blijkt dat de voorrang telkens genegeerd werd”, zegt Himpe. “Op het kruispunt geldt voorrang van rechts. Wettelijk gezien moet dit niet aangeduid worden, maar een tijd geleden werden toch verkeersborden geplaatst omdat dit aangeraden wordt bij een kruispunt met onvoldoende zichtbaarheid. Bij het kruispunt van de Wezestraat en de Veldstraat is dit zeker het geval. Zo was er bij twee van de drie ongevallen die er al gebeurden sprake van slechte zichtbaarheid door de hoge maïs. Maar daar kunnen we natuurlijk niet aan verhelpen, het kruispunt is gelegen in een landbouwgebied. Met extra markeringen op het wegdek hopen we dat de situatie er nu veiliger zal worden, want het kruispunt is ook in de omgeving van een school.”