Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Extra lokalen voor Kunstacademie Art'Iz

22 mei 2017

De afdeling beeld van de Izegemse Kunstacademie Art’Iz neemt vanaf september extra lokalen in gebruik. “Door de opening van de museumsite Eperon d’Or komen de vroegere locaties van het museum vrij”, zegt schepen van Onderwijs Kurt Himpe. “De afdeling beeld gebruikt al verschillende lokalen in het gebouwencomplex aan de Wijngaardstraat en bij de start van het nieuwe schooljaar zal nu ook de vrijgekomen ruimte ingenomen worden.”

“Op de gelijkvloerse en de bovenste verdieping zullen twee zeer ruime lokalen ingericht worden”, verduidelijken coördinator Lisa Spillebeen en directeur Wim Belaen. “Daardoor zullen we de piekmomenten van de lessen kunnen opvangen.”

Opfrissingswerken

“In afwachting van de komst van een nieuwe Kunstacademie op de site Baertshof werden ook opfrissingswerken uitgevoerd in de gebouwen van Art’Iz in de Kruisstraat. De bar van het auditorium werd geschilderd en klaargemaakt om ook dienst te doen als permanente tentoonstellingsruimte voor de afdeling beeld”, aldus de onderwijsschepen. “Werken van de afdeling beeld zullen er kunnen opgehangen worden en zo ontstaat in deze gebouwen ook een synergie tussen de afdeling beeld en de afdelingen woord en muziek”, besluit directeur Belaen.