Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eerste zomermaand succesvol voor museum Eperon d'Or

1 augustus 2017

De eerste zomermaand was succesvol voor het Izegemse museum Eperon d’Or. “Er werden meer dan 900 bezoekers geteld voor museumbezoeken en de aanverwante activiteiten”, zegt schepen van Toerisme en Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“Na de eerste openingsmaand die ongeveer 1.700 bezoekers lokte, was het afwachten hoeveel bezoekers een eerste vakantiemaand zou opleveren. Heel wat mensen gaan naar het buitenland op vakantie en tijdens de zomermaanden zijn er veel minder groepsbezoeken. Maar het museum kreeg in juli honderden individuele bezoekers over de vloer en dat kan zeker een succes genoemd worden”, aldus een tevreden schepen.

“Ook het streekbezoekerscentrum waar toeristische informatie over Izegem en de hele regio te vinden is, toont meer en meer aantrekkingskracht. Het gratis te bezoeken centrum bevindt zich bovenop het museum. Het is de ideale uitvalsbasis voor fietstochten in de streek.”

“Een maand geleden bleken de najaarsmaanden september en oktober op basis van de binnengekomen groepsreservaties een topper te worden. Recente cijfers bevestigen de topmaand september met nu al bijna 1.500 geplande bezoekers en november schiet oktober al voorbij met bijna 900 geplande bezoekers”, besluit Himpe.