Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Boekenfeest brengt Wouter Torfs en Vlaams Bouwmeester naar Izegem

14 september 2017

Het Izegemse Boekenfeest is straks aan de derde editie toe. “Het wordt een topper van formaat met grote namen zoals Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck en Wouter Torfs”, zegt schepen van Bibliotheek en Cultuur Kurt Himpe.

Met het Boekenfeest wil de stad Izegem inspelen op de razendsnelle verandering van de maatschappij. “De vraag naar het bijbrengen van geletterdheid in alle betekenissen van het woord en het toegankelijk maken en houden van kennis en informatie is zeer groot. Bibliotheken en Kenniscentra willen zeker inspelen op deze tendens. De Izegemse stadsbibliotheek wil uitgroeien tot een bruisende werkplaats waar kennis gedeeld wordt op allerlei manieren. We doen dat niet alleen , maar samen met partners, organisaties en creatieve enthousiastelingen”, aldus Himpe.

Het startschot van de reeks activiteiten wordt gegeven op donderdag 5 oktober. “Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck komt naar De Leest spreken over ruimtegebruik. Meer doen met minder is het uitgangspunt en nu er in de stad Izegem grote plannen zijn met de site Baertshof is dit thema meer dan actueel”, zegt schepen Himpe.

Op zaterdag 7 oktober bruist de stad met een verwendag in de bibliotheek. “Met onder andere optredens, een pannenkoekenstand en workshops over cartoons is er voor ieder wat wils”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “Die dag is er ook de voorstelling van het boek ‘One Healthy Kitchen’ en een signeersessie van foodblogster Ellen De Meulemeester in de Standaard Boekhandel en een optreden van een vocaal ensemble in de Kunstacademie Art’Iz.”

“Tijdens het Boekenfeest in oktober is er ook een voorstelling ‘Dood-gewoon’ door Willem Verheyden over sterven, afscheid nemen en rouwen. Vredesvrouw Jennie Vanlerberghe zakt ook af voor een gespreksavond over onrecht en vrouwen en Mia Doornaert komt spreken over de ontredderde republiek Frankrijk. Er wordt ook een lezing georganiseerd met professor Inge Glazemakers over de slaapwereld van kinderen. Jo Berten houdt een lezing over de achtertuin der letteren en in De Leest is er een concert van het ensemble Euterpe Baroque Consort met de Izegemse celliste Tine Van Parys. In de tentoonstellingszaal Meilief is er de hele periode een tentoonstelling over kunstenaar Joe English”, vult Nicolas Cappelle aan.

“Voor het Izegemse Boekenfeest wisten we ook Wouter Torfs te strikken. De succesvolle ceo van Schoenen Torfs komt op woensdag 25 oktober in De Leest een interessante lezing geven over leiderschap en ondernemen in deze turbulente tijden van e-commerce”, besluit schepen Himpe.