Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bijkomende verkeersmaatregel aan centrale brug

17 maart 2017

Om de verkeersveiligheid aan de centrale brug te verhogen zullen er binnenkort bijkomende betonblokken geplaatst worden.

“Fietsers die van de centrale brug naar het centrum van Izegem rijden en de Ketelstraat willen inslaan, dwarsen de weg vaak zonder te stoppen”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe. “Door de betonblokken op de centrale brug enkele meters te verlengen aan de kant van het stadhuis, zullen fietsers wat verder moeten doorrijden en stoppen vooraleer de weg te dwarsen. Het zal uiteraard nog mogelijk zijn voor fietsers die uit de Ketelstraat komen om de Korenmarkt op te rijden.”

Voor deze ingreep zullen betonblokken gebruikt worden die nu ter hoogte van de rotonde aan de centrale brug in Emelgem staan. De betonblokken en bloembakken zullen daar vervangen worden en dan kan deze bijkomende verkeersmaatregel uitgevoerd worden.

“We zullen de scholen in het centrum van de stad ook nog even informeren over deze specifieke situatie”, meldt de schepen. “Al te vaak dwarsen fietsers er de weg zonder op aankomende wagens te letten. Autobestuurders vertragen wel ter hoogte van het zebrapad, maar verwachten niet dat fietsers zomaar de weg zullen dwarsen. Daardoor gebeurden er al ongevallen”, besluit Himpe.