Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aanpassing schoolomgeving Prinsessestraat

10 november 2017

De schoolomgeving in de Prinsessestraat in Emelgem zal aangepast worden. “In de eerste plaats zal de bushalte in de Prinsessestraat ter hoogte van het kruispunt van de Prinsessestraat met het Emelgemseplein verschoven worden naar het kruispunt met de Kerelsstraat”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

“De huidige locatie van de bushalte zorgt ervoor dat heel wat parkeerplaatsen verloren gaan doordat autobestuurders vijftien meter na de halte moeten vrij houden. De bussen van De Lijn zullen ter hoogte van de schoolpoort kort halt houden op de rijweg. Die zone zal aangeduid worden met een wegmarkering. Die zone zal ook gebruikt kunnen worden door de bus van kinderopvang Okido.”

“Ook het zebrapad om de Prinsessestraat  over te steken zal opgeschoven worden naar de andere kant van het kruispunt met de Kerelsstraat. Daardoor wordt het interessanter voor de ouders die de kinderen met de wagen naar de school brengen om de kinderen te laten uitstappen ter hoogte van het Emelgemse Dorpshuis. De kinderen moeten dan maar één keer de straat oversteken onder begeleiding van een gemachtigd opzichter.”