Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

80 amateur- en beroepsfotografen ingeschreven voor fotosessie kasteel Wolvenhof

30 juni 2017

Het is een ware stormloop op de fotosessies in het Izegemse kasteel Wolvenhof. “In twee weken tijd hebben zich al 80 amateur- en beroepsfotografen gemeld voor de bezoekdag op zaterdag 9 september”, zegt schepen van Erfgoed Kurt Himpe.

“In overleg met de provinciale diensten zijn de inschrijvingen voor de fotosessies op zaterdag 9 september afgesloten. Meer fotografen toelaten op die dag zou praktisch onhaalbaar zijn. Maar de provincie is bereid om een tweede bezoekdag te organiseren. Op zaterdag 16 september wordt het kasteel ook opengesteld voor fotografen en vanaf nu kan er ingeschreven worden voor een fotosessie tussen 10 en 17 uur.”

“Dat het kasteel in het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof erg in trek is bij amateur- en beroepsfotografen bleek vroeger al. Er kwamen de laatste jaren vaak vragen binnen om het interieur van het kasteel op de gevoelige plaat te leggen en om tegemoet te komen aan hun vraag wordt het kasteel Wolvenhof uitzonderlijk opengesteld. Fotografen kunnen tijdens de bezoekdag foto’s nemen in het kasteel, weliswaar met respect voor de eigenheid van de site en het interieur. Om veiligheidsredenen kan enkel het gebouw zelf gefotografeerd worden, geen personen. Ook zijn niet alle ruimtes in het gebouw toegankelijk”, verduidelijkt schepen Himpe.

Wolvenhof werd opgetrokken in 1913 en is beschermd als monument en eigendom van de stad Izegem. De provincie West-Vlaanderen nam het kasteel in 2010 in erfpacht. “Typerend voor de tijdsgeest is de verzorgde binnenafwerking met luxueuze vertrekken voor de bewoners en eenvoudige ruimten voor het personeel. De meeste van dergelijke interieurs zijn authentiek bewaard gebleven en zijn samengesteld uit houten parketten, wandbetimmeringen, behang, gordijnstofferingen, marmer, trappen, portieken enz. Het kasteel is dan ook een unieke locatie voor fotosessies”, aldus de erfgoedschepen. “Het kasteel was eerder het decor voor de kortfilm ‘Javotte’ van Sarah Hirtt en kortfilm ‘De Vijver’ van Jeroen Dumoulein.”

Registeren voor de tweede bezoekdag is ook noodzakelijk en kan vanaf nu op het inschrijvingsformulier https://www.west-vlaanderen.be/inschrijven/Paginas/20170909kasteel_wolvenhof.aspx.