Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Actueel

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

765 nieuwe Izegemnaars maakten al gebruik van jaar gratis lidmaatschap bib

4 april 2017

Sinds 2005 maakten al 765 nieuwe inwoners gebruik van het jaar gratis lidmaatschap van de Izegemse bibliotheek.

“In de eerste drie maanden van dit jaar meldden zich ook al 14 nieuwe inwoners bij de bibliotheek aan”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe. “Met het gratis lidmaatschap willen we de nieuwe inwoners vooral laten kennismaken met het aanbod van de bibliotheek en wie op dit aanbod ingaat, blijft ook meestal overtuigd bibliotheekgebruiker.”

“We streven ernaar om zo veel als mogelijk nieuwe inwoners over de vloer te krijgen, niet alleen met een ruime collectie, maar ook door projecten”, zegt bibliothecaris Nicolas Cappelle. “De nieuwe signalisatie zorgt er trouwens ook voor dat deze bezoekers wegwijs gemaakt worden in de bibliotheek. Bij de ingang, de trap en op de eerste verdieping werden uniforme borden aangebracht met tekst en pictogrammen.”

“Studenten palmen bib in”

 De studenten vinden alvast ook de weg naar de bibliotheek. “De paasvakantie is gestart en blijkbaar wordt de blokperiode al vroeg ingezet”, zegt schepen Himpe. “Hoewel Blok@Bib pas vanaf 8 mei officieel start, zit de leeszaal al helemaal vol met studenten die de bibliotheek als ideale studielocatie zien. Het was vanaf de eerste dag van de paasvakantie al zo druk dat ook de Plantynzaal al in gebruik werd genomen.”