Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

N-VA vraagt betere accommodatie aan bushaltes

5 februari 2008

De N-VA – gemeenteraadsleden Trui Tytgat en Kurt Himpe onderzochten de accommodatie van de bushaltes op het Izegemse grondgebied en vergeleken die met het aantal op- en afstappende reizigers.

"In Izegem zijn er een tiental bushaltes die jaarlijks meer dan 1000 reizigers te verwerken hebben. De accommodatie van veel van die haltes kan beter, onder andere door het plaatsen van een schuilhuisje, een fietsenrek en een vuilnisbak. Bij de haltes met een schuilhuisje is er meestal een probleem met de toegankelijkheid van het schuilhuisje, omdat die niet gelijkgronds ingewerkt is", stelt raadslid Trui Tytgat.

Aanpak op korte termijn

"Een deel van onze opmerkingen en suggesties kan op korte termijn aangepakt worden", stelt gemeenteraadslid Kurt Himpe. "Zo zijn er in de Meensesteenweg op korte afstand twee haltes. De bushalte "Maria Rustoord" heeft een schuilhuisje en kreeg in 2007 iets meer dan 300 reizigers te verwerken. Enkele tientallen meters verder is er een andere bushalte "Ten Bos", waar helemaal geen accommodatie voorhanden is. Maar in 2007 waren er ruim 1400 op- en afstappende busreizigers. Wij stellen voor om beide bushaltes samen te smelten tot één bushalte ter hoogte van Ten Bos, met een schuilhuisje, fietsenrek en vuilnisbak", aldus Kurt Himpe.

Op lange termijn willen beide raadsleden dat alle schuilhuisjes in Izegem gelijkgronds ingewerkt worden en dat gevaarlijke situaties zoals aan de bushalte "Kokelarestraat" aangepakt worden.

Klik hier voor het volledige dossier.

Kurt Himpe en Trui Tytgat - Gemeenteraadsleden N-VA