Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privť: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Fout in verkavelingsvoorschriften Merelwijk

2 juni 2008

Tijdens de gemeenteraadszitting van 2 juni 2008 stelde gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) een vraag over een fout in de verkavelingsvoorschriften voor de Emelgemse Merelwijk.

De stedenbouwkundige voorschriften voor de wijk in Emelgem werden al verscheidene keren gewijzigd. Tijdens de laatste wijziging in 2002 werd de maximale oppervlakte voor een tuinhuis op 20 vierkante meter gebracht. Maar de nokhoogte van maximaal 2,70 meter werd toen niet aangepast.

"Intussen werd een bouwvergunning voor een tuinhuis afgeleverd waarbij de nokhoogte van de constructie hoger is dan de voorschriften", aldus raadslid Himpe. "Dit leidt tot onduidelijkheid en verwarring, terwijl met de stedenbouwkundige voorschriften duidelijke richtlijnen voor het bouwen en verbouwen moeten gecreŽerd worden".

De bevoegde schepen antwoordde dat het een uniek geval is. Het stadsbestuur zal nu de procedure opstarten om de verkavelingsvoorschriften te wijzigen. De bewoners van de verkaveling zullen in een openbaar onderzoek een bezwaar kunnen indienen.

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA