Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Eindelijk maatregelen voor gevaarlijk kruispunt in Baronstraat

27 juni 2008

Er komen maatregelen om het kruispunt van de Baronstraat en de Haaipanderstraat veiliger te maken. Gemeenteraadslid Kurt Himpe (N-VA) stelde aan de commissie voor Openbare Werken en Mobiliteit een reeks maatregelen voor na een rondvraag bij de buurtbewoners.

“Dat er maatregelen nodig zijn om het kruispunt veiliger te maken, bewijzen de vele ongevallen. De uitbouw van nieuwe verkavelingen in de Baronstraat en ten noorden van de straat zorgt ervoor dat de verkeersdruk sterk zal toenemen”, aldus raadslid Himpe.

Gedeeltelijk parkeerverbod

“In de Haaipanderstraat wordt ter hoogte van het kruispunt met de Baronstraat een parkeerverbod ingevoerd door het aanbrengen van zogenaamde verdrijvingsstroken. Ook in de Baronstraat komt er deels een parkeerverbod zodat er een duidelijker zicht is voor de weggebruikers die uit de Haaipanderstraat komen”, stelt raadslid Kurt Himpe. In de Baronstraat worden tussen de Haaipanderstraat en de Kerelsstraat ook enkele parkeervakken uitgetekend. Tenslotte komen er aan het kruispunt ook duidelijke wegmarkeringen en verkeersborden die aangeven dat de weggebruikers een gevaarlijk kruispunt naderen en dat de weg versmalt.

“Een volledig parkeerverbod in de Baronstraat tussen de Haaipanderstraat en de Kerelsstraat invoeren is geen optie, omdat er dan nog veel sneller zou gereden worden”, verduidelijkt Himpe. “In de Haaipanderstraat eenrichtingsverkeer invoeren is ook geen oplossing, want dan worden alle wagens door de Tuinwijk en door de Merelwijk gestuurd”.

Politiecontrole

Politiecommissaris Martin Courtens kondigde aan dat van 1 september tot de kerstvakantie ’s morgens van 7u.45 tot 8u.30 een politieagent het verkeer zal regelen op het kruispunt van de Baronstraat en de Haaipanderstraat. Die politieagent zal intussen ook het zwaar vervoer controleren in de Baronstraat. “De bewoners van de Baronstraat vragen inderdaad niet alleen controles op snelheid, maar ook op het zwaar vervoer”, aldus Kurt Himpe.

Gemeenteraadslid Himpe besluit dat met deze maatregelen er niet voor alle problemen in de Baronstraat een oplossing is. “Ook het kruispunt met de Reperstraat is zeer gevaarlijk. De aanleg van een rotonde aan de Vijfwegen in de nabije toekomst biedt dan bijvoorbeeld de mogelijkheid om de verkeerslichten van de Vijfwegen te verplaatsen naar dat kruispunt.”

Kurt Himpe - Gemeenteraadslid N-VA