Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Inschrijvingen Izegemse Kunstacademie Art'Iz breken opnieuw record

18 september 2019

De Izegemse Kunstacademie Art’Iz breekt opnieuw een record. “Voor de eerste keer in de geschiedenis van het kunstonderwijs zijn er meer dan 2.450 inschrijvingen”, zegt schepen van Kunstonderwijs Kurt Himpe (N-VA). “De inschrijvingen zijn nog volop aan de gang en de kaap van de 2.500 inschrijvingen is al in zicht.”

“Tijdens het schooljaar 2014-2015 noteerde de Kunstacademie 1.785 inschrijvingen. In dat schooljaar nam de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord opnieuw de Izegemse afdeling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten onder de vleugels en werd de Kunstacademie Art’Iz opgericht”, verduidelijkt schepen Himpe. “Dat blijkt een schot in de roos te zijn, want alle domeinen van de Kunstacademie zorgden ervoor dat er nu bijna 700 inschrijvingen méér zijn.”

“De Kunstacademie, met filialen in Sint-Eloois-Winkel, Ingelmunster, Oostrozebeke, Lendelede en Ardooie, zit duidelijk in de lift”, aldus directeur Wim Belaen. “Er is na de spectaculaire stijging van het domein woord tijdens de voorbije jaren nu ook een explosieve groei in de domeinen beeld en muziek en in de initiatie. De kwalitatieve opleidingen zorgden ervoor dat Art’Iz vorig jaar al de derde grootste academie van de provincie West-Vlaanderen werd. Door de oprichting van de Kunstacademie met de domeinen muziek, woord en beeld hebben we het kunstonderwijs in onze stad en in de regio goed op de kaart gezet.”

“Uitkijken naar de nieuwe locatie in de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe”

In zes jaar tijd noteert de Kunstacademie een inschrijvingsgroei van bijna veertig procent. “Het is dan ook uitkijken naar de geplande nieuwe locatie in de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe. De nieuwe thuis zal zeker welkom zijn zodat de domeinen beeld, woord en muziek die nu verspreid zitten over gebouwen in de Kruisstraat en de Wijngaardstraat onder één dak kunnen komen en de kruisbestuiving tussen de verschillende domeinen nog sterker kan uitgebouwd worden”, besluiten schepen Himpe en directeur Belaen.