Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Nieuwe cruiseterminal in Zeebrugge wordt uitvalsbasis voor West-Vlaams cruiseschiptoerisme

5 april 2018

De nieuwe cruiseterminal in Zeebrugge, waarvan verwacht wordt dat die tegen Pinksteren zal afgewerkt zijn, zal de uitvalsbasis worden voor het West-Vlaams cruiseschiptoerisme. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gedeputeerde Franky De Block (sp.a).

“Brugge, Blankenberge, Oostende, Ieper, Veurne en Damme hebben een principieel akkoord gegeven om deel uit te maken van het excursieaanbod vanuit de cruiseterminal. Knokke-Heist overlegt nog over een deelname”, aldus Himpe.

Het provinciebedrijf Westtoer wil een spreiding van het Free Independent Traveller-segment bewerkstelligen. De Maatschappij van de Brugse Zeehaven (MBZ) is bereid om de promotie van dit aanbod te ondersteunen. “Aan een private partner zal via een marktbevraging gevraagd worden om een excursie-aanbod te ontwikkelen en te exploiteren. Aan diverse steden en gemeenten is een communicatieplan voorgesteld om dit aanbod te promoten”, verduidelijkt het provincieraadslid die tevreden is dat er nu werk gemaakt wordt van een spreidingsplan waarvoor hij al een tijd pleit.

Cruiseschiptoerisme in vijf jaar tijd met 139 procent gegroeid

“In 2017 meerden 143 cruiseschepen aan in Zeebrugge, die samen goed waren voor bijna 400.000 passagiers. Het aantal passagiers is op vijf jaar tijd met 139 procent gegroeid, waardoor Zeebrugge uitgegroeid is tot dé cruise-hub van Vlaanderen. Volgens statistieken van Cruise Lines International Association (CLIA) blijft 10 procent van de passagiers aan boord. Van de passagiers die wel een uitstap doen, neemt 35 procent deel aan een door de rederij georganiseerde excursie en 65 procent onderneemt op individuele manier een excursie. In 2016 namen meer dan 100.000 passagiers deel aan georganiseerde excursies. Daarvan koos 65 procent voor Brugge als bestemming. De cruiseschiptoeristen kunnen dus een belangrijk segment voor het West-Vlaams toerisme vormen en het is belangrijk dat een sterk aanbod kan voorgesteld worden”, besluit Himpe.

Kurt Himpe – Provincieraadslid