Kurt Himpe
Schepen & Provincieraadslid N-VA
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"West-Vlaamse economie kan zwaar getroffen worden bij harde Brexit"

4 december 2017

Naar aanleiding van het uitblijven van een volledig akkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie stelde provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) vragen over de Brexit aan gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V).

De gedeputeerde stelt dat er een reële bekommernis is over de Brexit. “Een harde Brexit kan grote gevolgen hebben voor de provincie West-Vlaanderen”, aldus Jean de Bethune. Uit studies blijkt dat een harde Brexit tot 40.000 arbeidsplaatsen kan doen verdwijnen. “In een dergelijke situatie en zeker in sectoren zoals voeding en textiel zal vooral West-Vlaanderen getroffen worden.”

De gedeputeerde kondigde ook aan dat via een Brexitplatform alle mogelijke nieuwe formaliteiten die een Brexit met zich mee zal brengen zullen opgevolgd worden. Op die manier moet West-Vlaanderen zich voorbereiden op de nieuwe uitdagingen en de negatieve impact afzwakken. Ook voor de haven van Zeebrugge moet dit zeker opgevolgd worden.

Provincieraadslid Kurt Himpe vroeg om de situatie van nabij op te volgen. “Volgens studies kan de Brexit de West-Vlaamse economie 221 miljoen euro kosten en het is cruciaal dat er een zachte Brexit komt”, besluit Himpe.

Kurt Himpe – Provincieraadslid