Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Restauratie kasteel Wolvenhof komt in stroomversnelling

23 november 2017

De provincie West-Vlaanderen maakt 270.000 euro vrij voor de restauratie van het kasteel Wolvenhof in Izegem. “Daarmee komt de restauratie van het kasteel Wolvenhof in een stroomversnelling, maar het wordt sowieso wel een werk van lange duur”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Het provincieraadslid dringt al lang aan op actie. De provincie kocht in 2001 de kasteeldomeinen Wallemote en Wolvenhof aan. De stad Izegem werd eigenaar van de beide kastelen. In 2010 nam de provincie het kasteel Wolvenhof in erfpacht voor een duur van 99 jaar. Het kasteel is al een tijd aan restauratie toe.                       

“Aan de buitenkant is het zeker duidelijk dat er grondige werken nodig zijn en tijdens de fotosessiedagen die voor beroeps- en amateurfotografen georganiseerd werd door de provincie en de stad Izegem werd ook duidelijk dat het interieur aan een grondige restauratie toe is”,  verduidelijkt provincieraadslid Kurt Himpe die ook schepen van Erfgoed is in Izegem.

Uit het budget 2018 dat door de provincieraad besproken wordt, blijkt dat de provincie tijdens de volgende twee jaar 270.000 euro beschikbaar maakt voor erelonen voor het restauratiedossier. “Volgens gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) komt het dossier nu in een stroomversnelling nadat blijkt dat de provincie voor de restauratie op Vlaamse subsidies kan rekenen, omdat de subsidie gegeven wordt op basis van de eigendomsstructuur. En de stad Izegem is nog altijd de eigenaar”, zegt Himpe. 

Het blijft echter onduidelijk welke bestemming het gebouw zal krijgen, omdat de provincie eerder al besliste er geen streekhuis in onder te brengen. “We zijn als stadsbestuur zeker bereid om verder met de deputatie te overleggen en samen te werken voor het zoeken naar een invulling”, vult burgemeester Bert Maertens (N-VA) aan. “Maar het is een goede zaak dat de provincie haar verantwoordelijk opneemt en het dossier nu vlot geraakt is.”

Kurt Himpe – Provincieraadslid