Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan site Braem definitief vastgesteld

22 juni 2017

Tijdens de zitting van 22 juni stelde de provincieraad het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) site Braem definitief vast. Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) plaatste opnieuw vraagtekens bij de nieuwe ontsluitingsweg voor het bedrijf.

Door het nieuwe plan kan het bedrijf Braem nv in Kortemark op de huidige locatie in oostelijke richting uitbreiden. Tijdens het openbaar onderzoek werden drie adviezen en vijf bezwaren ingediend. Op basis van deze adviezen en bezwaren werd het plan door de deputatie aangepast. De footprint van het hoogstellingsmagazijn wordt beperkt van 6000 tot 3108 vierkante meter. De inplanting van het magazijn moet ook zo ver mogelijk van de omliggende woonzones gebeuren.

“Momenteel wordt het bedrijf in hoofdzaak ontsloten naar de N35 en dus via het centrum van Handzame. Met de nieuwe ontsluitingsweg, die een voorwaarde was in een vorig PRUP, zal dit gebeuren via de N363 en de N33. Dat zal een goede zaak zijn”, zegt provincieraadslid Himpe. “Maar het blijft toekomstmuziek. De weg is gerealiseerd, maar blijft ongebruikt. Het is dan ook te begrijpen dat buurtbewoners vraagtekens plaatsen bij de huidige en toekomstige verkeersafwikkeling.”

Kurt Himpe – Provincieraadslid