Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Meer inzetten op rivier- en kanaalcruisetoerisme in West-Vlaanderen"

30 november 2017

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) vraagt meer aandacht voor het rivier- en kanaalcruisetoerisme in de provincie West-Vlaanderen.

“In Nederland en Duitsland staat men op dat segment van het toerisme zeer ver. Het biedt tal van mogelijkheden”, verduidelijkt Himpe die hierin ook toeristische expansiemogelijkheden ziet.

“Via de West-Vlaamse waterwegen kunnen toeristen tot in de centra van steden en gemeenten gebracht worden om toeristische attracties te bezoeken. Het biedt ook mogelijkheden om interprovinciaal en zelfs internationaal te werken.”

“Van Antwerpen tot Rijsel”

“Een cruiseverbinding van Antwerpen, over Gent en Kortrijk en Rijsel zou heel wat potentie kunnen hebben”, geeft Himpe als voorbeeld aan. “Westtoer kan dergelijke initiatieven ondersteunen en er promotie voor maken en contacten leggen met de Noord-Franse regio en de andere provincies.”

Gedeputeerde Franky De Block (sp.a) antwoordde dat de provincie inderdaad meer kan inzetten op dergelijke cruises en via Westtoer ondernemers moet sensibiliseren om hierin te investeren.

Kurt Himpe – Provincieraadslid