Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

In 2017 al meer dan 3.000 onregelmatige vreemdelingen opgepakt in West-Vlaanderen

2 augustus 2017

In 2017 zijn er in de provincie West-Vlaanderen al 3.076 onregelmatige vreemdelingen opgepakt. Dat meldt gouverneur Carl Decaluwé aan provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) die naar aanleiding van de komst van een opvangcentrum in Bailleul een schriftelijke vraag stelde. 

Volgens de gouverneur zijn er dit jaar ook al 36 dossiers van mensensmokkel in West-Vlaanderen opgestart door de federale gerechtelijke politie.

"Uit de nieuwe cijfers blijkt alvast in de laatste twee maanden een stijging van zowel het oppakken van mensen als mensensmokkel", zegt Himpe.

"Er is in West-Vlaanderen een grote bezorgdheid dat door het opvangcentrum net aan de grens er meer migranten naar de West-Vlaamse havens zullen komen om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te wagen", zegt provincieraadslid Kurt Himpe. Gouverneur Decaluwé beklemtoont in zijn antwoord dat de politiediensten prioritaire aandacht besteden aan de problematiek van de transmigranten en dat de politiezone Arro Ieper met patrouilles bijzondere aandacht schenkt aan de grensovergangen met Heuvelland. Bij problemen kan de politiezone versterking aanvragen.

Kurt Himpe – Provincieraadslid