Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Bijkomende bewegwijzering naar speelbos domein Wallemote-Wolvenhof

8 september 2017

De provincie wil nog dit jaar bijkomende bewegwijzering plaatsen om het speelbos op het domein Wallemote-Wolvenhof aan te duiden. Dat liet gedeputeerde Guido Decorte (CD&V) weten aan provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) die een schriftelijke vraag stelde.

“Het is een heel terecht punt dat de bezoekers van het domein Wallemote-Wolvenhof de weg naar het speelbos moeilijk vinden”, zegt gedeputeerde Decorte. “Het is wachten op een overeenkomst met tennisclub ISIS om een doorgang te realiseren over hun terreinen naar het speelbos.” De provincie hoopt zo snel mogelijk en liefst nog dit jaar een akkoord te hebben. Vanaf dan is bijkomende bewegwijzering naar het speelbos mogelijk. “Zolang er geen akkoord is met de tennisclub is het verhelpen met voorlopige bordjes en een omleiding”, zegt provincieraadslid Himpe, die hoopt dat dit effectief snel in orde komt.

Ook extra bordjes naar cafetaria en sanitair

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) vroeg de deputatie ook om te overwegen een tweede ecotoilet te plaatsen op het domein, bijvoorbeeld ter hoogte van het speelplein aan het kasteel Wallemote. Volgens gedeputeerde Decorte worden dergelijke toiletten enkel geplaatst als er geen mogelijkheid is om een conventioneel toilet te plaatsen wegens gebrek aan nutsvoorzieningen. “Er is een akkoord met de tennisclub om een doorgang te maken naar hun cafetaria zodat bezoekers van het provinciaal domein er gebruik kunnen maken van het sanitair. Bij het plaatsen van bijkomende bewegwijzering voor het speelbos kunnen we extra bordjes voorzien richting cafetaria en sanitair zodat de bezoekers vlot de weg vinden”, besluit de gedeputeerde.

Kurt Himpe – Provincieraadslid