Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Westtoer pakt uit met nieuwe toeristische fietszoektocht

22 november 2016

Westtoer bereidt een nieuw initiatief voor om toeristen uit de andere Vlaamse provincies naar West-Vlaanderen te lokken. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van Westtoer.

“Tijdens de prijsuitreiking van de 30ste editie van de Davidsfonds Zomerzoektocht opperde algemeen directeur van Westtoer Stefaan Gheysen al dat tijdens de jaren dat deze Zomerzoektocht niet in West-Vlaanderen georganiseerd wordt een eigen initiatief geen slechte zaak zou zijn”, zegt Kurt Himpe die hierover in de provincieraad vragen stelde.

“Dergelijke zoektochten zorgen voor een grote impact voor het toerisme en de horeca in de streek. Zo trok de laatste editie van de Zomerzoektocht van het Davidsfonds in Izegem, Roeselare en de Leiestreek maar liefst 17.000 deelnemers. Ook de editie in 2010, toen in Tielt en het Brugse Ommeland, was een groot succes”, stelt Himpe.

Directeur Stefaan Gheysen bevestigt nu dat Westtoer concrete plannen heeft om al in 2017 voor de eerste keer een fietszoektocht te organiseren. Daarbij zou elk jaar een andere regio van West-Vlaanderen aan de beurt komen. Het is de bedoeling om met een breed toegankelijke fietszoektocht West-Vlaanderen in de kijker te zetten en toeristen aan te trekken.

Kurt Himpe – Provincieraadslid