Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Restauratie kasteel 't Hooghe kan starten

4 maart 2016

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) juicht de toekenning van een restauratiepremie van 1.319.000 euro van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) voor het kasteel ’t Hooghe in Kortrijk toe. Himpe bracht eerder de nood aan restauratie al aan in de provincieraad.

In 2005 werd het kasteel ’t Hooghe eigendom van de provincie West-Vlaanderen. In 2012 keurde de provincieraad de restauratie van het kasteel goed, maar het was wachten op een premie vooraleer het dossier effectief van start kon gaan.

Vandalisme

Het provincieraadslid kaartte eind 2013 het vandalisme in ’t Hooghe aan. “Het kasteel stond toen al een hele tijd leeg. Verschillende ruiten werden ingeslagen, decoratieve koperen vloerroosters en thermische radiatorknoppen werden gestolen waardoor gietijzeren radiatoren kapotvroren, buitenarmaturen en buitendeuren werden beschadigd”, stelt Himpe, die blijft betreuren dat het kasteel toentertijd onvoldoende werd afgesloten.

In een antwoord op een schriftelijke vraag stelde gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V) dat het zeker nog twee jaar zal duren na het bevel van aanvang om het kasteel weer in gebruik te nemen. “Het provinciebestuur had toen de intentie om na de restauratie het kasteel als ontvangst- en vergaderruimte te gebruiken voor het streekhuis Zuid-West-Vlaanderen. Maar intussen is het streekhuis verhuisd naar de Pottelberg”, besluit Himpe die bij de deputatie naar de toekomstplannen voor het streekhuis zal polsen.

Kurt Himpe – Provincieraadslid