Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Positieve evolutie bezetting startersinfrastructuur in West-Vlaanderen

19 juli 2016

De bezetting van de startersinfrastructuur in West-Vlaanderen kent een positieve evolutie. Dat blijkt uit cijfers van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) die provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) kon inkijken.

De gemiddelde bezetting in oppervlakte van de verschillende startersinfrastructuren in de provincie steeg van 73 procent in 2013 naar bijna 86 procent in juli 2016. Volgens gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V) is dit het gevolg van de campagne “Ruimte voor meer” die eind 2014 werd gelanceerd en sinds eind 2015 vruchten afwerpt.

“Uit de Startersatlas 2016 van Unizo, UCM en Graydon bleek al dat het aantal West-Vlaamse starters in 2016 op het hoogste niveau zat sinds tien jaar en de stijgende bezettingscijfers bevestigen deze trend dus”, aldus Himpe.

“Bepaalde startersinfrastructuur al jaren leeg”

Provincieraadslid Kurt Himpe vroeg de bezettingscijfers op per startersinfrastructuur en plaatst wel enkele kanttekeningen. “Zo blijkt ’t Werkpand in de Kuipweg in Oostende sinds 2013 volledig onbezet. Ook ’t Werkpand in Brugge kreeg de voorbije jaren nauwelijks een starter over de vloer”, stelt Himpe vast die vraagt om een grondige evaluatie op te maken van die infrastructuur. “In Izegem bleef een deel van het startersgebouw ook jaren leeg staan, maar na mijn aandringen werd de kantoorruimte omgebouwd tot atelierruimte en is de volledige oppervlakte nu bezet.”

Volgende jaren vijf miljoen euro investeringen

Gedeputeerde de Bethune stelt in het antwoord op de schriftelijke vraag dat er voor de periode 2016 tot en met 2019 ongeveer vijf miljoen euro zal geïnvesteerd worden in de startersinfrastructuur. Het gaat om de bouw van een site in Waregem, de afwerking van de derde fase op de site van het Ondernemerscentrum in Roeselare, opwaarderingsinvesteringen in de twee sites in de Westhoek, een participatie in de upgrade van het Ondernemerscentrum in Kortrijk en de algemene upgrade van verouderde faciliteiten zoals in Wingene en Oostende. In een aantal andere startersinfrastructuur staan er ook kleine onderhouds- of vervangingsinvesteringen op de planning.

Kurt Himpe – Provincieraadslid