Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Stad Izegem ondersteunt zijn startende ondernemers via cadeaubon

15 december 2015

Met het voeren van één globaal startersbeleid maakt West-Vlaanderen het verschil ten opzichte van de andere provincies. Met het lanceren van een cadeaubon wil het provinciaal initiatief ‘Actie voor Starters’ West-Vlaamse steden en gemeenten stimuleren om hun startende ondernemers extra te ondersteunen. Stad Izegem neemt de voortrekkersrol op zich om als eerste deze cadeaubonnen uit te delen.

“De ‘Actie voor Starters’ lanceert heel wat initiatieven om in te spelen op de noden en behoeftes van West-Vlaamse ondernemers”, aldus Jean de Bethune, gedeputeerde voor Economie. Vanaf de prestart tot en met 5 jaar ondernemerschap, kunnen zij rekenen op steun bij de ontwikkeling van hun eigen zaak. “De waaier aan activiteiten die via samenwerking met diverse partners georganiseerd wordt, is heel divers. Zowel interessante infosessies met de nodige tips & tricks, boeiende netwerkmomenten rond een specifiek thema, individuele begeleiding door coaches met expertises in diverse domeinen als opleidingen op maat staan op het jaarprogramma. Deelname aan deze activiteiten wordt betaald met credits.” De eerste 1.000 credits ontvangt de West-Vlaamse starter gratis bij registratie op de website van ‘Actie voor Starters’.

“Met de ‘Actie voor Starters’ cadeaubon kunnen West-Vlaamse steden en gemeenten 200 extra credits uitdelen aan de starters die zij bijkomend willen ondersteunen. “Deze credits kunnen dan extra besteed worden in het bestaande aanbod’’, zegt Nancy Moyaert, coördinator Actie voor Starters. “Stad Izegem tekent als eerste in op deze nieuwe formule. Als ondernemersvriendelijke stad wil Izegem zijn startende ondernemers laten kennis maken met de vele voordelen die Actie voor Starters biedt”, zegt schepen van Lokale economie Kurt Himpe.

‘Actie voor Starters’ ontrolt binnenkort dit initiatief, om startende ondernemers een extra duwtje in de rug te geven, ook in andere West-Vlaamse steden en gemeenten.  

Met het strategisch economische beleidsplan West Deal wil de POM West-Vlaanderen in opdracht van de Provincie West-Vlaanderen de basisvoorwaarden creëren voor een duurzame economische transformatie. Onder de noemer Start West (één van de zes prioriteiten), wordt het startersbeleid in onze provincie verder uitgebouwd. Via ‘Actie voor Starters’, een initiatief van POM West-Vlaanderen en Ondernemerscentra West-Vlaanderen, worden de West-Vlaamse starters ondersteund.