Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Provincie West-Vlaanderen zet meer in op CNG-wagens

12 maart 2015

Het West-Vlaamse provinciebestuur breidt dit jaar het wagenpark op CNG uit. Dat blijkt uit het antwoord van gedeputeerde Franky De Block (sp.a) op een schriftelijke vraag van provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Wagens op Compressed Natural Gas (CNG) stoten tot een kwart minder CO2 en 95 procent minder fijn stof uit dan vergelijkbare wagens op diesel of benzine.

Op dit ogenblik heeft de provincie drie wagens op CNG. Dit jaar worden twee afgeschreven dienstwagens op diesel vervangen door wagens op CNG.

“Een goede zaak”, aldus provincieraadslid Himpe. “Het provinciebestuur kan hier een voortrekkersrol spelen en de gedeputeerde geeft zelf aan dat het de bedoeling is dat de provincie de ervaring met CO2-arme voertuigen deelt met gemeenten, organisaties en bedrijven in West-Vlaanderen, zodat ze met kennis van zaken, met juiste toepassing en met minder risico kunnen investeren in nieuwe aandrijftechnologieën.”

Toch is het operationeel maken van CNG-auto’s in dienstverband is volgens de gedeputeerde niet evident. Deze wagens zijn duurder, het aanbod is beperkter en de wagens hebben een beperkte actieradius. Er zijn ook maar vier CNG-tankstations in de provincie West-Vlaanderen. “Dat laatste argument moet echter genuanceerd worden, want er zijn al plannen voor meer dergelijke tankstations in onze provincie”, aldus Himpe.

Kurt Himpe - Provincieraadslid