Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Provincie volgt Vlaamse regelgeving voor bevlagging onvoldoende op"

12 oktober 2015

Provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) tikt de provincie op de vingers omdat de Vlaamse regelgeving voor bevlagging onvoldoende opgevolgd wordt.

“Een tijd geleden werd al aan de provinciale diensten gemeld dat aan het PTI in Kortrijk een hele tijd enkel Belgische vlaggen uitgehangen werden . Na deze melding werden de vier Belgische vlaggen aan de ingang van de school vervangen door vlaggen van de onderwijsinstelling. Ook aan het provinciaal domein De Gavers blijken de richtlijnen niet opgevolgd te worden”, aldus provincieraadslid Himpe.

Deputatie geeft fouten toe

In een antwoord op een schriftelijke vraag van het raadslid geven gedeputeerden Guido Decorte (CD&V) en Carl Vereecke (Open VLD) toe dat op deze locaties de Vlaamse regelgeving niet strikt worden opgevolgd. Naar aanleiding van de schriftelijke vraag heeft de deputatie aan de verantwoordelijken voor de bevlagging gewezen op de correcte toepassing. Ook de directies van de beide PTI-campussen lieten weten dat ze de regelgeving correcter zullen opvolgen.

“De richtlijnen voor het uithangen van vlaggen zijn vastgelegd in een omzendbrief”, stelt Himpe. “Deze richtlijnen bepalen de data waarop bepaalde vlaggen moeten of mogen uitgehangen worden en de orde van voorrang of de volgorde waarin de vlaggen moeten uitgehangen worden. Ook de provinciale overheid moet deze richtlijnen volgen.”

http://www.vcov.be/VCOV/Portals/0/vlaggen.gif

Kurt Himpe - Provincieraadslid