Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Cruiseschiptoeristen meer in West-Vlaanderen houden"

25 november 2015

In de provincieraad pleitte provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) om cruiseschiptoeristen meer naar West-Vlaamse toeristische trekpleisters te brengen. Gedeputeerde Franky De Block (sp.a) beloofde beterschap door de opstart van een proefproject.

“Dit jaar meren er alleen al in Zeebrugge meer dan honderd cruiseschepen aan, terwijl dit in 2000 maar 30 schepen waren”, stelt Himpe. “Westtoer beschikt over geen concrete gegevens over de bezoeken die de cruiseschiptoeristen doen, maar volgens een inschatting doet de helft een individuele uitstap. De andere passagiers nemen deel aan georganiseerde bezoeken die in handen zijn van slechts één firma uit Oost-Vlaanderen.”

“Cruiseschiptoeristen op die ene dag strikken”

“De cruiseschiptoeristen zijn een belangrijk te bewerken segment en het terugkeertoerisme na de herdenking van de Eerste Wereldoorlog zal zeer belangrijk zijn voor het toerisme in onze provincie”, benadrukt provincieraadslid Himpe. “Het kan geenszins de bedoeling zijn dat de West-Vlaamse havens dienen om de cruiseschepen te ontvangen en de passagiers dan op bussen te zien vertrekken naar Gent en Brussel. West-Vlaanderen beschikt over tal van toeristische trekpleisters om die toeristen ook een interessant aanbod te bieden. In tegenstelling tot andere toeristen zijn cruiseschiptoeristen meestal maar één dag op bezoek en we moeten ze dan ook op die ene dag strikken.”

Gedeputeerde Franky De Block beaamde dat Gent en Brussel de trekpleisters zijn in het huidige aanbod, maar ook de stad Brugge is een topper. Hij meldde dat er al een overleg is geweest tussen Westtoer en de firma uit Oost-Vlaanderen en dat er ook een aanbod zal volgen dat in een proefproject zal getest worden.

Kurt Himpe - Provincieraadslid