Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Aanpassingswerken startersgebouw in Izegem bijna afgerond

12 oktober 2015

De aanpassingswerken aan het startersgebouw van de POM West-Vlaanderen in de Stuivenbergstraat zijn bijna afgerond. Dat vernam provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) van gedeputeerde Jean De Bethune (CD&V).

In samenspraak met de stad Izegem werd het landschapskantoor aan de voorzijde van het startersgebouw omgevormd tot een semi-atelierruimte. “Het landschapskantoor stond sinds de opening van het startersgebouw leeg. Daarom werd er aangedrongen om dit kantoor tot een atelier om te vormen”, aldus Kurt Himpe, die ook schepen van Lokale economie is. “De nood aan startersinfrastructuur is groot, ook in Izegem. Het nieuwe atelier is trouwens al verhuurd aan een bedrijf dat in 2014 opgericht werd en actief is in het onderhoud en verkoop van ventilatiefilters. Dat de omgevormde ruimte direct verhuurd is, is een bewijs van deze nood”.

De oorspronkelijke onthaalruimte wordt mee verhuurd met het nieuwe atelier. De gemeenschappelijke keuken en de beide vergaderzalen blijven behouden en staan los van de verhuring van het atelier.

De aanpassingswerken hebben in totaal ongeveer 50.000 euro gekost. Naast het verwijderen van delen van de bestaande structuur, het plaatsen van een aangepaste vloer en sectionaalpoort en de nodige voorzieningen is er ook gezorgd voor de nodige rook- en warmteafvoer.

Ook drie andere ateliers in het startersgebouw zijn verhuurd. Voor het vrije atelier zijn er lopende contacten met een potentiële kandidaat-huurder.

Kurt Himpe - Provincieraadslid