Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Zone-overschrijdende Snelst Adequate Hulp loopt nog niet altijd zoals het hoort"

3 juli 2014

De toepassing van de Snelst Adequate Hulp (SAH) bij brandweerinterventies loopt niet altijd zoals het hoort, aldus provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA). Hij vraagt de gouverneur om een evaluatie op te maken.

“Eén van de doelstellingen van de zonewerking is het principe van de Snelst Adequate Hulp. Dit wil zeggen dat de brandweerpost die het snelst een brandweervoertuig met zes brandweermensen ter plaatse kan krijgen, wordt uitgestuurd. Normaliter zullen de zones telkens vanuit twee posten telkens één brandweervoertuig uitsturen. Maar bij de toepassing loopt het niet altijd zoals het hoort”, aldus Kurt Himpe.

“Zo wordt in bepaalde gevallen alles binnen de zone zelf geregeld, zonder er rekening mee te houden dat een brandweerkorps van een andere zone voor een tweede uitruk sneller ter plaatse kan zijn. Ook bij versterking wordt soms alles zonaal geregeld”.

“Het is duidelijk dat de zones zelf intussen goed functioneren, maar er is zeker nog werk aan de winkel wat de zone-overschrijdende Snelst Adequate Hulp betreft”, besluit Himpe. “Een evaluatie van de die zone-overschrijdende werking zou zeker nuttig zijn, aangezien de definitieve hulpverleningszones normaal gezien vanaf 1 januari 2015 van toepassing worden”.

Kurt Himpe - Provincieraadslid