Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Zet steden en gemeenten met windturbines op grondgebied niet zonder stroom"

4 september 2014

Naar aanleiding van het reële risico op energietekort tijdens de winterperiode lanceerde provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) een oproep. Hij wil steden en gemeenten die windturbines op het grondgebied hebben niet zonder stroom laten zetten. Hij stelde hierover vragen aan de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé tijdens de mondelinge vragen op donderdag 4 september.

Er werden afschakelplannen voorgesteld waarbij een aantal steden en gemeenten een tijd zonder elektriciteit zouden gezet worden. “In 28 van de 64 West-Vlaamse steden en gemeenten zou er een tijdelijke black-out zijn. Maar in een deel van deze steden en gemeenten staan er één of meer windturbines. Het lijkt me al te gek dat ze al jaren de lasten hebben van de windturbines, zoals slagschaduw- en lawaaihinder, en als er een dreigend energietekort is ook nog eens zouden afgeschakeld worden”, stelt provincieraadslid Himpe. “Bijkomend blijkt dat in afgeschakelde gebieden ook de alternatieve energieproductie via windturbines helemaal stilvalt. Een reden te meer om deze gebieden niet af te schakelen en dus deze productie niet in het gedrang te brengen.”

Het voorstel van provincieraadslid Kurt Himpe zou dit ten voordele zijn van Gistel, Middelkerke, Nieuwpoort, Oudenburg, Stene, Waregem en Zedelgem.

Gouverneur Decaluwé antwoordde dat hij het voorstel zou bespreken met Elia, maar dat hij vernomen had dat er technische problemen zouden rijzen.

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSARG2xnTWeRwatkA9XlLac3TrXlEI7LKGRCd-E3t3Y_CYg5YZ5

Kurt Himpe - Provincieraadslid