Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

West-Vlaamse startersgebouwen geen onverdeeld succes

22 mei 2014

Tijdens de zitting van 22 mei stelde provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) aan gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V) vragen over de West-Vlaamse startersgebouwen. “Van de vijftien locaties zijn twee startersinfrastructuren, de Ateliers voor Creatieve Starters in Oostende en Brugge,  al twee jaar helemaal onbezet”.

“Bepaalde starterscentra zijn een succes, maar de bezettingsgraad van een aantal andere is zeker ondermaats.” Volgens provincieraadslid Himpe schort er iets aan de communicatie over de beschikbare startersruimte. “Communicatie over het aanbod van startersfaciliteiten sijpelt maar met mondjesmaat door naar starters, terwijl het voor hen al geen gemakkelijke klus is om beschikbare ruimte te vinden.”

Vooral de starterscentra in Diksmuide (Heernisse) en Poperinge zijn zeer succesvol en worden volledig gebruikt.

Volgens de cijfers die het provincieraadslid kon inkijken blijkt ook dat er een groot onderscheid is tussen de verschillende types van startersinfrastructuur. “De Ateliers voor Creatieve Starters (ACS) zijn het minst succesvol en hebben dit jaar maar een bezetting van 33,33 %. De Starterscentra (SC) doen het beter met een gemiddelde bezettingsgraad van 79,53 % en de Ondernemerscentra (OC) halen een gemiddelde bezetting van 82,84 %. “Een grondige evaluatie is noodzakelijk”, aldus Himpe.

Gedeputeerde Jean de Bethune  antwoordde dat er werk gemaakt wordt van een rationaliseringsplan en de uitbouw van één netwerk waaronder alle West-Vlaamse startersinfrastructuur zal komen. Daarnaast zal ook een nieuwe communicatiestrategie opgestart worden, onder andere via de klassieke kanalen en de sociale media, maar ook via een originele campagne en in samenwerking met het Agentschap Ondernemen. Daarbij zal ook een oefening gemaakt worden samen met starters om jonge ondernemers te stimuleren.

Startersgebouw Izegem

Enkele jaren geleden werd ook in Izegem een startersgebouw geopend. Het omvat vier ateliers voor startende bedrijven, kantoorruimte en vergaderaccommodatie. “De kantoorruimte werd sinds de opening nooit gebruikt. Tijdens een overleg tussen de deputatie en het Izegemse schepencollege werd aangegeven dat er plannen zijn om de kantoorruimte om te bouwen tot een atelier”. Provincieraadslid Kurt Himpe die ook schepen van Lokale economie is in Izegem vernam dat er nog dit jaar werk zal gemaakt worden van de ombouw als het technisch haalbaar is.

Kurt Himpe - Provincieraadslid

http://www.actievoorstarters.be/application/public/upload/1/default/1519/20120419_POM_IZEG_036.jpg