Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Vandalisme in kasteel 't Hooghe

28 januari 2014

Het kasteel ’t Hooghe aan de Doorniksesteenweg in Kortrijk staat al een tijd leeg in afwachting van renovatie. “Maar tijdens die periode is er al heel wat vandalisme vastgesteld”, zegt provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

Uit het antwoord van gedeputeerde Bart Naeyaert (CD&V) op de vraag van het raadslid blijkt dat er verschillende ruiten werden ingeslagen, thermische radiatorkoppen gestolen waardoor dertien gietijzeren radiatoren tijdens de vorige winterperiode kapotgevroren zijn, decoratieve koperen vloerroosters werden gestolen, buitenarmaturen en buitendeuren werden beschadigd. “De provincie heeft sindsdien wel een aantal maatregelen genomen en buitendeuren en ramen laten toetimmeren en deuren vervangen”, zegt Himpe die betreurt dat het kasteel onvoldoende afgesloten werd.

Voorbereiding renovatie

De provincieraad keurde in april 2012 de restauratie van het kasteel goed. Intussen zijn er al een aantal stappen gezet, zoals een vooronderzoek, zwambestrijding, een bouwvergunningsaanvraag en de opmaak van bestekken voor het renovatiedossier. De aanbesteding van de werken kan niet eerder starten dan na de officiële toekenning van de renovatiepremie.

De bevoegde gedeputeerde stelt dat het zeker nog twee jaar zal duren na het bevel van aanvang om het kasteel weer in gebruik te nemen. Na de restauratie zal het kasteel als ontvangst- en vergaderruimte voor het vlakbij gelegen Streekhuis Zuid-West-Vlaanderen gebruikt worden.

http://gidsenkringkortrijk.be/fr/wp-content/uploads/2012/08/640demotkastzgoed06748.jpg

Kurt Himpe - Provincieraadslid