Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

"Te veel intergemeentelijke samenwerkingsverbanden"

1 mei 2014

Tijdens de zitting van 30 april stelde provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) aan gedeputeerde Jean de Bethune (CD&V) vragen over de vele intergemeentelijke samenwerkingsverbanden. Het raadslid riep op om werk te maken van een harmonisering.

 “De gemeente Moorslede zit bijvoorbeeld in zeventig verschillende samenwerkingsverbanden en dit resulteerde vorige week in het niet bekrachtigen van het Streekpact van het Regionaal Sociaaleconomisch Overlegcomité (Resoc). De betrokken gemeente ziet het nut van het overlegplatform niet meer in”, aldus Himpe. “Er is dringend nood aan een harmonisering. Voor meer en meer steden en gemeenten is de voeling met deze vele structuren zoek. Voor elk thema zitten telkens andere steden en gemeenten aan tafel”, aldus provincieraadslid Himpe.

De gedeputeerde antwoordde dat er inderdaad een overdaad is aan samenwerkingsverbanden en dat er nood is aan interdisciplinair werken. Kurt Himpe stelde voor om het niveau van het Resoc als basis te nemen om niet alleen sociaaleconomisch te werken, maar ook andere thema’s te bespreken en initiatieven te nemen.

De Bethune stelde ook dat er geen indicaties zijn dat andere West-Vlaamse steden en gemeenten het Streekpact niet zouden goedkeuren.

Kurt Himpe - Provincieraadslid