Kurt Himpe
N-VA - schepen stad Izegem
  Startpagina
  Curriculum
  Agenda
|    
  Gemeenteraad
  Provincieraad
  Bevoegdheden
|    
  Verwijzingen
  Verkiezingen
  Publicaties
|    

 

     
  Contact stadhuis:
  Korenmarkt 10 | 8870 Izegem
  051- 33.73.00 | 0486- 63.46.13

  kurt.himpe@izegem.be 

 
  Contact privé: 
  Baronstraat 4 | 8870 Izegem
  0486- 63.46.13
  kurt.himpe@n-va.be
     
     
     

 

 

Persmededeling

 

Persmededelingen

Persoverzicht

 

Slechts in negen West-Vlaamse steden en gemeenten elektronisch stemmen

20 februari 2014

Voor de verkiezingen dit jaar kan slechts in negen van de 64 West-Vlaamse steden en gemeenten elektronisch gestemd worden. Dat blijkt uit gegevens die provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA) kon inkijken.

“In de centrumsteden Oostende, Brugge, Kortrijk en Roeselare is dit het geval en ook in Veurne, Alveringem, De Panne, Koksijde en Knokke-Heist kunnen de kiezers elektronisch stemmen”, aldus Himpe. “In de andere steden en gemeenten zal nog het traditionele potlood gebruikt worden en zal een grote organisatie nodig zijn om de stembrieven te tellen.” De provincie Antwerpen telt het meest aantal steden en gemeenten waar er elektronisch kan gestemd worden, West-Vlaanderen is hekkensluiter in het overzicht.

“De federale regering heeft nagelaten om het elektronisch stemmen uit te breiden. Het is op initiatief van Vlaams minister Geert Bourgeois dat de Vlaamse regering zelf het initiatief genomen heeft om in een aantal steden dit systeem in te voeren. Daardoor kan in West-Vlaanderen ook in de centrumsteden elektronisch gestemd worden.”

stemmen

Kurt Himpe - Provincieraadslid